Palvelut

Käännökset englannista suomeen

Erikoisalojani ovat teologia, psykologia, ihmistieteet, hyvinvointi ja elämäntaidot. Käännän sekä kokonaisia kirjoja kustantamoille että pienempiä kokonaisuuksia esimerkiksi lehtiin ja muihin julkaisuihin.

Laajojen kokonaisuuksien suomentamisessa olen siirtynyt tekoälyavusteiseen kääntämiseen, mikä tarkoittaa sitä, että kääntäjänä editoin ja viimeistelen kielimalliin pohjautuvan tekoälyn tekemän raakasuomennoksen. Työvaihe tehostaa kääntämistä niin, että hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä. Ks. tarkemmin tekoälyavusteisesta kääntämisestä blogista. 

Käännökset suomesta englantiin

Tarjoan erilaisia asiatekstikäännöksiä englantiin päin. Erikoisalana kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri. Englanninnokset sisältävät aina natiivioikoluvun. 

Oikoluku ja editointi

Oikolukupalvelu sisältää tekstin kieliasun oikeellisuuden tarkistuksen. Editointi puolestaan pitää sisällään tekstin tyylillisen ja rakenteellisen parantelun ja muokkauksen. Korjaukset tehdään Wordin Jäljitä muutokset -työkalulla, jolloin kaikki muokkausehdotukset jäävät näkyviin.  Palvelu kattaa vaativatkin asiatekstit. 

Sisällöntuotanto

Kirjoitan viimeisteltyjä tekstisisältöjä esimerkiksi kotisivuille, esitteisiin, mainoksiin ja yritysjulkaisuihin. Työssä otetaan huomioon tekstilajin vaatimukset ja asiakkaan toiveet tyylistä. Joskus toimeksianto edellyttää perusteellista tiedonhakua. Sisällöntuotanto voi tarkoittaa myös kokonaisen julkaisun suunnittelua, ideointia ja toteuttamista. 

Kustannustoimitus

Erityisesti harrastajakirjoittajille räätälöity palvelu sisältää käsikirjoituksen perusteellisen oikoluvun, toimituksellisen kommentoinnin, erillisen lausunnon sekä tarvittaessa takakansitekstin ja markkinointitekstien kirjoittamisen sekä taittovedoksen tarkistuksen.

Puhtaaksikirjoittaminen ja litterointi

Puhtaaksikirjoittaminen sisältää erilaisten paperilla olevien tai skannattujen tekstien kirjoittamista sähköiseen tekstimuotoon. Palveluun voidaan liittää oikoluku.

Litterointi tarkoittaa äänitteiden purkamista kirjalliseen muotoon. Peruslitteroinnissa äänite kirjoitetaan puhekielellä. Tarvittaessa tekstin kieliasua voidaan parantaa. Tekstin lomaan kirjataan minuutit sopivin välein. Käytössäni on VLC for Windows.